Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door Etienne de Jager. Versie 7/2017.
CaboNed EcoTourism

Click for Sal, Cape Verde Forecast


Home pagina CaboNed EcoTourism op Flickr.com CaboNed. Info Cabo Verde. Wandelen. Dagtrips. Foto safari's. Contact.

Reis documenten

Voor de Kaapverdische Eilanden dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat bij vertrek uit Kaapverdië nog minimaal 6 maanden geldig is. Tevens heeft u een visum nodig.

Een visum koopt u bij boeking van uw reis bij uw reisbureau of bij het consulaat in Rotterdam.

Een visum kan ook bij aankomst op het vliegveld gekocht worden.


Ambassade
Burgemeester Patijnlaan 1930
2585 CB 's GravenhageConsulaat-Generaal
Baan 6
3011 CB  RotterdamTijd in Kaapverdië

Zomertijd: 3 uur vroeger
Wintertijd: 2 uur vroegerGezondheid

Inentingen zijn niet verplicht,maar wel aanbevolen. Vaccinaties tegen DTP en Hepatitus A worden aanbevolen.

Ziekenhuizen en apotheken zijn op alle eilanden aanwezig, dus er is altijd hulp aanwezig, mocht er iets gebeuren.

U kunt het beste contact opnemen met de GGD zodat een "pakket op maat" voor u kan worden samengesteld. De GGD beschikt over de actuele informatie.


Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij verwittigen zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand. Zorg er bij een eventuele behandeling voor dat naalden e.d. ontsmet zijn, u kunt bij de GGD een doosje krijgen met daarin gesteriliseerde spuiten zodat u zeker bent!


De GGD heeft een eigen web site met veel informatie en adressen:
http://www.ggd.nl/. Ook kunt u kijken op http://www.tropenzorg.nl/  waar u een persoonlijk gezondheidsadvies kunt opvragen.Geld

De nationale munt is de Kaapverdische Escudo die deels gebonden is aan de Euro. U kunt euros vaak makkelijk omwisselen bij banken en wisselkantoren.

Er zijn weinig beperkingen in de in- en/of uitvoer van buitenlands geld, meer uitvoeren dan u ingevoerd heeft is echter niet toegestaan. Het uitvoeren van Escudos is niet toegestaan!

Geld en Travellers-cheques kunt u bij bijna alle banken snel en met relatief weinig kosten wisselen. Betalen met creditcards is op veel plaatsen mogelijk, bij een aantal banken kunt u geld opnemen met een Visa- of MarsterCard. Gaat u uit eten, vraag dan eerst even of er creditcards geaccepteerd worden als u geen of te weinig contant geld bij u heeft. Pinnen is op dit moment niet of nauwelijks mogelijk. Geld opnemen met uw “wereldkaart” van uw bank gaat op de internationale luchthavens en bij sommige banken.Eten & Drinken

De grote hotels hebben een internationale keuken. De lokale keuken is een mengeling van Portugese en Afrikaanse gerechten. Basis zijn groenten vermengd met vis of vlees: varkensvlees, kip en tonijn. Het eten is vaak bereid uit dagverse producten, zoals verschillende soorten vis. Vooral de schelpdieren zijn van de beste kwaliteit. Ook is er een overdaad aan lokale vruchten zoals de mango en papaya. Het nationale gerecht is Cachupa, maïsschotel met bonen en worst. Pasteitjes met een pittige vulling worden vaak als snack aangeboden. De typische en rijkelijk gekruide kookstijl op de Kaapverdische eilanden is een unieke, verrukkelijke ervaring. De Arroz de Marisco is een heerlijk bereid gerecht van schelpdieren geserveerd met rijst.

Het lokale bier is de Strela dat best drinkbaar is. Probeert u ook eens de lokale likeur Grogue met als basis rietsuiker.

Het water dat uit de kraan komt is voor ons niet geschikt als drinkwater. Gebruik zoveel mogelijk lokaal of import-mineraalwater. Eet geen rauw of gedeeltelijk gekookt voedsel of groentes (salades) en ongewassen fruit (wassen in mineraalwater of gekookt water of zelf schillen). Gebruik geen ijsklontjes in uw drankjes als u er niet zeker van bent dat ze van mineraalwater zijn gemaakt.Foto & Film

U mag bijna overal fotograferen of filmen, neem echter wel beleefdheidsregels in acht. Vraag beslist toestemming om mensen te fotograferen.

Kinderen gaan vaak recht voor uw toestel staan, blijf met uw camera uit de buurt van militaire installaties, vliegvelden, havens, veerboten e.d. Het zonder toestemming fotograferen van mensen in uniform kan problemen opleveren.

Vergeet niet voldoende geheugensticks mee te nemen voor uw digitale camera! Het laadapparaat van de camera behoort natuurlijk ook tot uw bagage!Vervoer Taxi, auto en bus
Taxi's zijn er op Santiago voldoende. Spreekt u van te voren een prijs af met de chauffeur indien deze geen meter in zijn taxi heeft! Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven  op Santiago (o.a. Hertz en Avis).

De bus is goedkoop en een redelijke snelle manier van vervoer.

De beste manier om het eiland te verkennen zijn de Toyota “Hiaces” busjes, “Aluguer” genaamd. Deze (16 persoons!) busjes zijn goedkoop en rijden kris kras over het eiland. U kunt instappen en uitstappen waar u wilt. Let wel: vanuit de steden vertrekt het busje pas als hij zo goed als vol is! Stap dus niet in een leeg busje want dan kan het even duren voordat u daadwerkelijk vertrekt!Vliegtuig
De eilanden hebben onderling regelmatig vliegverbindingen. Er is een netwerk van vluchten tussen de eilanden met TACV. Tussen de grote steden wordt bijna dagelijks gevlogen.Boot
Tussen de eilanden zijn natuurlijk ook regelmatig bootverbindingen, veel eilandhoppers maken hier gebruik van!Telefoneren

De Kaapverdische eilanden hebben een betrouwbaar telefoonnet. Bellen vanuit het hotel is meestal duurder als bellen uit een telefooncel. Het is dan ook een aanrader om telefoonkaarten te gebruiken.Mobiel bellen
Als u wilt weten of u mobiel kunt bellen of gebeld kunt worden, neem dan even contact op met uw provider, deze dient dan een zogenaamde roaming-overeenkomst te hebben met een lokale provider. Ook is het mogelijk om een lokale sim-kaart te kopen. (T+ of CV-movel).


Feestdagen

Als u een bezoek brengt aan de Kaapverdische eilanden houdt dan rekening met onderstaande feestdagen:

januari 1,  Nieuwjaarsdag

januari 20, Dag van de helden

April, Goede Vrijdag

mei 1, Dag van de Arbeid
juli 5, Onafhankelijksheidsdag
augustus 15, Maria Hemelvaart
september 12, Nationale feestdag
november 1, Allerheiligen
december 25, Kerstdag


Verder zijn er nog een aantal plaatselijke feestdagen waarbij de winkels, banken e.d. gesloten zijn.


Diversen

Het voltage is 220 V.

De winkels zijn van maandag t/m vrijdag over het algemeen geopend van 08.30 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 18.00 uur. Op zaterdag van 08.30 tot 12.00 uur.


Reisinformatie